2013. június 20., csütörtök

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja


Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül!

Tekerj az EFOTT_ra.jpgA sportos fesztiválkezdést a Tekerj az EFOTT-ra! program, a MOL és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezése biztosítja. A lelkes bringások június 25-én Balatonalmáditól tekerhetnek Zánkára, a nyitó napra. A mintegy 35 km-es távon a jó hangulat, az összetartozás érzése és a meglepetés ajándékok is garantáltak. A bicikli egyébként is egész héten hangsúlyos szerepet tölt be: a MOL Bringatárolónál regisztrálni lehet kerékpártúrákra – amelyre a bicikliket térítésmentesen kölcsönözhetik a fesztiválozók, lesz továbbá Csepel bicajos akadálypálya és Gold Sprint, a Magyar Kerékpárosklub pedig előadást tart a kerékpáros közlekedésről.

Sarkanyhajo.jpg
Az EFOTT SportKözPont minden nap számos mozgási lehetőséget biztosít a fesztiválozóknak. Kettlebell, aerobik, TRX, muay tai, slackline, vízi aerobic, de bemutatkozik a street workout, a bossaball és a kviddics is... A hagyományos sportágak rajongói is kedvükre válogathatnak: lesz foci, röplabda, tollaslabda, vízilabda, vívás, kosárlabda, és az igazán sportosak az EFOTT Kupákra is benevezhetnek. És a sor még itt sem ér véget: csocsó, bokszgép, darts és sörpong, a balatoni helyszín pedig biztosítja, hogy ne maradjon el a vízi akadályverseny, a wet wars és az óriási hétzáró vízilufi csata.
Cheerleaderek.jpg                                    
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) karöltve nem csak a nappali programok aktív eltöltésére, hanem az országos bajnokságok megtekintésére is lesz lehetőség. Az idei évben a MEFOB strandröplabda, strandkézilabda és rögbi döntői is az EFOTT-on kerülnek megrendezésre.

Beszelgetes Kovacs Antallal (cselgáncsozo olimpiai bajnok).jpg
Az EFOTT szombati napja pedig különös csemegének ígérkezik. A Civil Térre látogat többek között Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, a londoni olimpiáról ezüstéremmel távozó férfi kajak-négyes tagjai (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás), Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, valamint Dombi Rudolf olimpiai aranyérmes kajakozó.

A beszélgetés után, a fesztiválozók együtt sportolhatnak a hírességekkel.
EFOTT – Csak szabadon…

Nincsenek megjegyzések: