2008. október 6., hétfő

Támpont Iroda hírlevél!

Lehet, hogy sokan nem tudjátok, hogy a Támpont Irodának milyen szerteágazó programlistája van. Találhat itt mindenki érdekeset, s nem árt tudni, hogy kihez lehet fordulni segítségért a köztársasági ösztöndíj, vagy épp a Bursa Hungarica ellenőrzésének céljából.

Az irodát az R épület földszintjén, a KTH folyosójával szemközt levő folyosón találhatjátok.

S most a tartalom (idézve):

ÚJRA PSZICHOLÓGIAI ÉS ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS A TÁMPONT IRODÁBAN
Fordulj hozzám bizalommal, ha úgy érzed, elakadtál az élet sűrűjében, és szívesen beszélgetnél valakivel, aki segít eligazodni, meghallgat, együtt gondolkozik veled problémáidon!
Időpont egyeztetésre a Támpont Irodában, illetve a pszichologus@sc.bme.hu e-mail címen van lehetőség.
Richter Júlia, pszichológus

SZEMÉLYI SEGÍTŐK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK
Személyi segítőket keresünk mozgássérült hallgatók mellé. A feladat, hogy segítséget nyújtsunk a mozgássérült hallgatók BME épületei közötti közlekedésében.
Jelentkezni személyesen a Támpont Irodában, vagy az eselyegyenloseg@sc.bme.hu e-mail címre küldött levélben lehetséges.


KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ JOGOSULTSÁG ELLENŐRZÉSE
A Köztársasági ösztöndíjat nyert hallgatók esetében elvégeztük a szükséges jogosultság-ellenőrzést. A lista elérhető a http://www.tampont.bme.hu oldal aktuális menüjének ide vonatkozó cikkéből. Amennyiben a listával kapcsolatban észrevételed van, úgy azt a Támpont Irodában jelezheted.


BURSA HUNGARICA ÖSZTÖNDÍJ JOGOSULTSÁG ELLENŐRZÉSE
A Bursa Hungarica ösztöndíjat nyert hallgatók esetében elvégeztük a szükséges jogosultság-ellenőrzést. A listát elérhet? a http://www.tampont.bme.hu oldal aktuális menüjének ide vonatkozó cikkéből. Amennyiben a listával kapcsolatban észrevételed van, úgy azt a Támpont Irodában jelezheted. Az idén pályázó elsőéves hallgatók jegyzékét még nem kaptuk meg a Támogatáskezelőtől, így ők biztosan nem szerepelnek a listában.


KIFIZETÉSI IDŐPONTOK
A 2008/2009. tanév I. félévében az október havi juttatások (tanulmányi ösztöndíj, rendszeres szociális ösztöndíj, külföldi hallgatók miniszteri ösztöndíja, Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi része amennyiben az utalás már megérkezett az egyetemre) november havi kifizetési időpontja 2008. október 10. (péntek). A további kifizetési időpontokat megtaláljátok honlapunkon http://www.tampont.bme.hu oldalon a Juttatások menü, Kifizetési id?pontok almenüben.
Kifizetési időpont alatt azt a napot kell érteni, amelyiken az Egyetem a Magyar Államkincstárnál kezdeményezi a juttatások kifizetését.


INGYENES KORREPETITOR KÖZVETÍTÉS
Ha úgy érzed szeretnél a szabadidőd egy részét hasznosan tölteni, vedd igénybe a BME Diákközpont ingyenes internetes, korrepetitorközvetítő szolgáltatását. Látogass el a http://www.sc.bme.hu/korrepetalas oldalra, és ha szükséged lenne egy kis plusz pénzre, keress tanítványt, ha pedig szeretnéd a tudásod csiszolni, keress oktatót! Részletek és további feltételek a honlapon és a Támpont Irodában.


INGYENES JEGYZETBÖRZE
Miért vennél drága új könyveket, ha a használtat olcsón megveheted? Ajánld fel Te is eladásra a már nem használt könyveid, jegyzeteid! Nálunk ingyen meghirdetheted!
Ingyenes jegyzetközvetítő szolgáltatással állunk a BME hallgatók rendelkezésére. Ha jegyzetet szeretnél venni, vagy eladni, látogass el a http://www.sc.bme.hu/jegyzet oldalra. Részletek és további feltételek a honlapon és a Támpont Irodában.


INGYENES ALBÉRLET KÖZVETÍTÉS
A BME Diákközpont ez évben is szakadatlanul folytatja internetes, ingyenes albérletközvetítő szolgáltatását. Ha albérletet keresel, vagy albérletet szeretnél kiadni, látogass el a http://www.sc.bme.hu/alberlet oldalra! Részletek és további feltételek a honlapon és a Támpont Irodában.


T.I.M.E. TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS
2008. október 14-én, 14:15-kor, az MG teremben kerül sor a T.I.M.E. két diplomát adó képzésekről szóló tájékoztató előadásra. Az előadáson jelen lesznek az Ecole Centrale francia műegyetem képviselői. A T.I.M.E. programról Dr. Moson Péternél lehet érdeklődni.


BEST TÉLI KURZUSOK
Még lehet jelentkezni a BEST (Board of European Students of Techonology) által Európa különböző műszaki egyetemein rendezett egy-két hetes kurzusokra. Jelentkezhet minden nappali tagozatos, aktív műegyetemi hallgató. A kurzusok angolul zajlanak, tehát nyelvtudás szükséges, de nyelvvizsgát nem kérnek. A tanulmányi kurzusokon névleges díj befizetésével (15 euró) lehet részt venni. A jelentkezéshez csak egy angolul írt motivációs levél szükséges. A kurzusok listája megtalálható a BEST honlapján.
Bővebb információ a www.BEST.bme.hu és a www.BEST.eu.org oldalakon található. Jelentkezési határidő: 2008. október 22., 23:00.


BÉCSI MŰSZAKI EGYETEM
A BME és a Bécsi Műszaki Egyetem pályázatot hirdet féléváthallgatásra a 2008. október 1 - 2009. január 31. közötti időszakra. A pályázaton részt vehet bármely kar magyar állampolgárságú, első alapképzésben részt vevő, jelenleg legalább harmadéves nappali tagozatos hallgatója. A további részletek megtalálhatók a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2008. október 31.



100 ÉVES A FORD T-MODELL
A Budapesti Műszaki Főiskola és a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. az első Ford T-modell gyártásának 100. évfordulója alkalmából a XXI. század Ford T-modellje címmel pályázati felhívást tesz közzé a Budapesti Műszaki Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói körében. A pályázat témája a Henry Ford és Galamb József által megálmodott, a XX. század autójának választott Ford T-modell XXI. századi változatának megtervezése. A pályázat célja, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek tükrözik az eredeti T-modell sikerét jelentő jellemzőket.
A további részletek megtalálhatók a pályázat honlapján. A pályázatok leadási határideje 2008. október 31.



SZLOVÁK KÖZTÁRSASÁG ÖSZTÖNDÍJA
A Nemzeti Ösztöndíj Programot 2005-ben hagyta jóvá a Szlovák Köztársaság kormánya, a hallgatók, PhD hallgatók, egyetemi oktatók és kutatók mobilitásának támogatására. A programot a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma finanszírozza. A program célja hogy támogassa külföldi hallgatók és szakemberek szlovák egyetemeken és kutatóintézetekben folytatott tanulmányait, munkáját.
A további részletek megtalálhatók a program honlapján. A pályázatok leadási határideje 2008. október 31.



KOCHMEISTER-DÍJ
A Budapesti Értéktőzsde 2004-ben alapította meg a Kochmeister-díjat, amellyel olyan tehetséges fiatalokat kíván jutalmazni, akik előre meghatározott, a tőzsdével, tőkepiaccal, a pénzügyi öngondoskodás témájával kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmány(oka)t készítik el.
A teljes pályázati csomag megtalálható a Támpont Iroda valamint a BÉT honlapján. A pályázatra való jelentkezés határideje 2008. november 28.


MUMMERT ALAPÍTVÁNY
A Mummert Alapítvány ösztöndíja diplomával végződő tanulmányokat támogat az Aacheni Műszaki Egyetemen (RTWH Aachen) és a Kölni Egyetemen. Harmad- és negyedéves, műszaki vagy gazdaságtudományi területen tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezhetnek. Az ösztöndíjasok egy-három év alatt egyetemi diplomát, vagy mester diplomát szereznek a két egyetem egyikén.
A további részletek megtalálhatók az alapítvány honlapján. A pályázatok leadási határideje 2008. november 30.


Nincsenek megjegyzések: