2009. május 20., szerda

Támport Iroda hírlevél

ROMAVERSITAS ALAPÍTVÁNY
A Romaversitas átfogó képzési és anyagi támogatást nyújt a felsőoktatásban tanuló roma fiataloknak, valamint teret biztosít egy pezsgő közösségi élet kibontakozására. Célunk, hogy a tehetséges roma fiatalok számára egyenlő hozzáférést biztosítsunk a tanuláshoz, segítsük szakmai fejlődésüket, és szakértő támogatást nyújtsunk a kisebbségi lét lehető legtöbb aspektusában.
A további részletek megtalálhatók az alapítvány honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. május 31.

NATO SZAKMAI GYAKORLAT
A NATO pályázatot hirdet hat hónapos szakmai gyakorlatra a brüsszeli központjukba mérnök és közgazdász hallgatók részére, akik legalább a második tanévet befejeztek az Egyetemünkön.
A további részletek megtalálhatók a NATO honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 6.

BEST ŐSZI KURZUSOK
Még jelentkezhetsz a BEST által Európa különböző műszaki egyetemein rendezett őszi kurzusokra! Pályázhat minden nappali tagozatos, aktív műegyetemi hallgató. A kurzusok angolul zajlanak, tehát nyelvtudás szükséges, de nyelvvizsgát nem kérnek. A tanulmányi kurzusokon névleges díj befizetésével (15 euró) lehet részt venni, a szállás, ellátás, szabadidős program ingyenes. A jelentkezéshez csak egy angolul írt motivációs levél szükséges. A kurzusok listája megtalálható a BEST honlapján.
Bővebb információ a http://www.best.bme.hu és a http://www.best.eu.org oldalakon található. Jelentkezési határidő 2009. június 7., 23:00.

RIBA GOLDFINGER SCHOARSHIP
1999-ben a néhai Goldfinger Ernő vagyonából származó nagylelkű adománnyal egy ösztöndíjat alapítottak a fiatal magyar építésze k posztgraduális tanulmányainak vagy szakmai gyakorlatának támogatásá ra az Egyesült Királyságban. A cél, hogy azok a fiatal építészek, akik elnyerik RIBA Goldfinger Ösztöndíjat, kiváló tudásra és képességekre tegyenek szert a Royal Institute of British Architects támogatásával és az építész szakma vezetőivé váljanak.
A további részletek megtalálhatók a RIBA honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 11.

BIZÁKI PUKY PÉTER EMLÉKALAPÍTVÁNY
Az alapítvány ösztöndíja a BME-n alap-, mester vagy doktori képzésben résztvevő hallgatók számára nyújt anyagi támogatást külföldön folytatott tanulmányokhoz vagy konferencián történő előadáshoz.
A további részletek megtalálhatók a KTH honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 12.

MEXT KUTATÓI ÉS AL APKÉPZÉSI ÖSZTÖNDÍJ JAPÁNBA
Meghirdetésre kerültek a Japán állam MEXT kutatói és alapképzési ösztöndíjai.
A további részletek megtalálhatók a Japán Nagykövetség honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 17.

ENERGIAGAZDÁLKODÁSI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET
Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület diplomaterv pályázatot hirdet a 2009-ben diplomázó hallgatók számára. Pályázhatnak azok a végzett hallgatók, akik energiagazdálkodással foglalkozó diplomamunkát vagy szakdolgozatot készítettek magyar nyelven, arra legalább jó minősítést kaptak és legalább jó eredménnyel államvizsgát tettek.
A további részletek megtalálhatók az Energetikai Szakkollégium honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 19.

ABB
Az ABB Kft. a BME és a Pannon Egyetem diplomázó hallgatói közül különdíjjal jutalmazza az a z Energetikai Szakkollégium és az ABB szakértői bizottsága által legjobbnak ítélt diplomatervet, illetve szakdolgozatot készítő hallgatót, akinek munkája összhangban van az ABB által képviselt működési filozófiával, értékrenddel.
A további részletek megtalálhatók az Energetikai Szakollégium honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 19.

HARSÁNYI ISTVÁN-DÍJ
A Manager Képzés Alapítvány Kuratóriuma a „Harsányi István-díj” (kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2009. évre ismételten pályázatot ír ki. A Kuratórium a menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú diplomatervek, PhD-disszertációk és tudományos diákköri munkák, készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.
A további részletek megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 24.

SUZUKI FOUNDATION
A külföldi kutatók Japánban végzendő kutatói tevékenységét támogató Suzuki Alapítvány a BME és a Shizuoka University (Hamamatsu Campus) között meglévő megállapodás keretében posztdoktori ösztöndíjfelhívást tett közzé. A legalább három, legfeljebb tizenkét hónapos időtartamú ösztöndíjra pályázhat professzor, docens, adjunktus, tanársegéd vagy PhD-vel már rendelkező fiatal vezető oktató, akinek szakmai tevékenysége a természettudományi, a villamosmérnöki, gépészeti vagy informatikai területén folyik.
A további részletek megtalálhatók a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 30.

Nincsenek megjegyzések: