2009. június 5., péntek

Önkormányzati rendelet

Biztosan hallottatok arról a rendeletről, melyet a XI. Kerületi Önkormányzat hozott, (május 20-án lépett életbe) s melyben azt mondták ki, hogy tilos lesz hétköznapokon alkohol fogyasztása este 11 óra után. Ez azt jelentette, hogy a nyáron, illetőleg jövő félévtől kezdve megszűntek volna a kollégiumban a már jól ismert bulikörök fergeteges bulijai (és persze a kerület összes kocsmája is, valamint alkoholt venni 11 óra után nem lehet sehol). A rendelet hatálya alól csak a ZP és a Rio képeztek kivételt, mivelhogy ők rendelkeznek melegkonyhával, ami kikötés volt.

Az illetékesek folyamatosan próbálták felvenni a kapcsolatot az Önkormányzatban a megfelelő személyekkel, illetve a levlistákon a napokban mentek a levelek (illetve az egyetemi újságok blogoldalain is olvasni lehetett), hogy minden olyan hallgató, akinek fontos a kollégiumi közélet megőrzése vegyen részt egy csendes demonstráción az Önkormányzat előtt. Ennek napja ma volt - sajnos arról nem tudok, hogy hányan vettek részt rajta -, de minden esetre a legutolsó információk alapján azt elmondhatjuk, hogy sikerrel jártak.

Szerencsénkre a BME-s rendezvényeknek is zöld utat engedtek, így nincs veszélyben a jövő félévi bulizás a kollégiumban, illetve az egyetemen.

Nincsenek megjegyzések: