2009. január 28., szerda

DUE országos diákmédia pályázat

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) tizenkilencedik alkalommal írja ki országos diákmédia pályázatát. Bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei pályázhatnak, a felső korhatár: 25 év. Díjak 1 millió forint összértékben! Beküldési határidő: 2009. február 15. A következő kategóriákban lehet indulni:

1. Az év diákújságírója

A címre diákújságírók pályázhatnak publicisztikai írással. A riportműfajt és a valódi tényeken alapuló írásokat előnyben részesítjük a fiktív írásokkal szemben. Egy pályázó maximum 3 írást küldhet be. Irodalmi jellegű alkotást (vers, novella) nem fogadunk el, kizárólag a sajtóműfajok valamelyikébe tartozó pályázatokat várunk.


2. Az év diákújságja

A 2008/2009-es tanévben megjelenő újságokkal szerkesztőségek pályázhatnak. Elsősorban a tartalom képezi az elbírálás tárgyát, de figyelembe vesszük a lap küllemét is.


3. Az év diákrádiósa

Diákrádiós műsorral egyének és szerkesztőségek pályázhatnak. Időtartam 5–15 perc. Tematikus vagy irodalmi műsorral, riporttal, jegyzettel, interjúval, minihangjátékkal, dokumentumműsorral, ünnepi műsorral stb. egyaránt lehet pályázni, iskolai ünnepségek rádiós felvételével, zenei összeállítással azonban nem.


4. Az év diákfotósa

Bármilyen témájú fotóval és fotósorozattal lehet pályázni, de előnyben részesítjük a portékat, szocio- és eseményfotókat, valamint az érdekes témákat és újszerű megközelítéseket. A képek mérete min. 10x15 cm, felbontása 300 dpi.


5. Az év online diákmédiuma

E gyének és csapatok pályázhatnak önállóan elkészített és működtetett portálokkal, blogokkal, online iskolaújságokkal vagy magazinokkal. Az elbírálás fő szempontjai az egyediség és a tartalmi színvonal, de hangsúlyt fektetünk az oldal megjelenésére is. Blogok esetében csak tematikus, egy adott témával rendszeresen foglalkozó blogokat várunk, személyes naplókat nem.



6. Az év felkészítő tanára


Diákok, diákszerkesztőségek ajánlhatják a díjra – max. 1 oldalas tényszerű, ellenőrizhető adatokat tartalmazó írásban – a munkájukat kiemelkedően támogató, segítő pedagógusokat.


A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet beküldeni.


A feltöltő felület elérhető a DUE honlapján: www.due.hu



A pályázatok beadási határideje: 2009. február 15.


Cím: DUE 1576 Budapest, Pf. 10.


Eredményhirdetés:


2009. május 8-án, a budapesti Millenáris Parkban megrendezendő XVI. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Minden pályázó 2009. április közepén levélben tájékoztatót kap. Az eredményt a Sajtófesztivál újságja, a DUE Hírek és a DUE Tallózó mellett a honlapon is közzé tesszük. Minden kategóriában az 1-3. helyezettek ingyenes meghívást kapnak a DUE áprilisi Országos Ifjúsági Sajtófesztiváljára és a díjátadó ünnepségre.


A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2009. májusi és júniusi számában, valamint honlapunkon válogatást közlünk.


Érdeklődés a DUE Irodában: 1148 Budapest, Örs vezér tere 11. Tel.: (06-1) 222-8213, E-mail: due@due.hu

Nincsenek megjegyzések: