2009. február 2., hétfő

For your information

A Támpont Iroda tolmácsolásában:

BEIRATKOZÁS
Ne felejts el beiratkozni a 2008/2009. tanév második félévére sem. A bejratkozás időszak valamennyi képzésen 2009. február 2. 16:00-tól 2009. február 8. 23:59-ig tart. Ebben az időszakban valamennyi hallgató köteles aktív, vagy passzív félévre jelentkezni. Bővebb információ: itt.

TANTÁRGYFELVÉTEL
A következő félév tantárgy jelentkezési időszakait megtalálod a Neptun rendszer InformációIdőszakok almenüjében.

TANTÁRGYFELVÉTELI PROBLÉMÁK
Tantárgyfelvételi problémáidat 2009. február 5. (csütörtök) 08:00-ig, elektronikus levélben jelezheted a targyfelvetel-XYZ@kth.bme.hu címen, (ahol XYZ a kar kódja: EOK, EPK, GEK, VEK, VIK, KSK, TTK, GTK). A levél tárgyában fel kell tüntetned a képzésed kódját. Itt jelenthető be, ha valaki úgy véli, hogy a Neptunban beállított előtanulmányi rend eltér a tantervben meghirdetettől.
Nem a KTH-hoz, hanem a tárgyat meghirdető tanszékhez kell fordulni a be nem írt jegyek, vagy a limitemelés miatt (pl. kötelező tárgy kurzusában betelt a létszám), vagy ha a kurzusnak nincs időpontja.

SZEMÉLYI SEGÍTŐK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK
Személyi segítőket keresünk mozgássérült hallgatók mellé. A feladat, hogy segítséget nyújtsunk a mozgássérült hallgatók BME épületei közötti közlekedésében.
Jelentkezni személyesen a Támpont Irodában, vagy az eselyegyenloseg@sc.bme.hu e-mail címre küldött levélben lehetséges.

PSZICHOLÓGIAI ÉS ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS A TÁMPONT IRODÁBAN
Fordulj hozzám bizalommal, ha úgy érzed, elakadtál az élet sűrűjében, és szívesen beszélgetnél valakivel, aki segít eligazodni, meghallgat, együtt gondolkozik veled problémáidon.
Időpont egyeztetésre a Támpont Irodában, illetve a pszichologus@sc.bme.hu e-mail címen van lehetőség.
Richter Júlia, pszichológus

OKTATÁS HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSE
E félévben is lehetőség van az Oktatás Hallgatói Véleményezésére. Ezzel segítséget nyújthattok a hallgatótársaitoknak a tantárgy és oktató választásban. A kérdésekre adott válaszaitok alapján komoly segítséget nyújtotok az oktatóknak és a hallgatói képviseleteknek, hogy javítsanak az oktatás színvonalán és elérjék, hogy jobban érvényesüljenek a hallgatói igények.
Az OHV kérdőíveket a Neptun rendszerben töltheted ki, a Tanulmányok menü Véleményezés pontja alatt.

GE FOUNDATION
A GE Foundation hároméves ösztöndíjra szóló pályázatot írt ki kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező másodéves hallgatók számára. További részletek az IIE honlapján2009. február 13.

találhatók. A jelentkezési határidő BAYHOST
A Bajor Tudományos, Kutatási és Művészeti Minisztérium ösztöndíjat ír ki a 2009/10-es tanévre Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna diplomásai számára. Az ösztöndíj egy bajor egyetemen folytatott doktori és posztgraduális tanulmányok finanszírozását támogatja. További részletek a Bayhost honlapján2009. február 15.

találhatók. Az online jelentkezés határideje HOKKAIDO UNIVERSITY
A BME pályázatot hirdet 5 fő, a japán nyelv és kultúra iránt érdeklődő elsődiplomás hallgatóknak 1 éves HUSTEP (Hokkaido University Short-Term Exchange Program) tanulmányútra a Hokkaido University intézménybe.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadásának határideje 2009. február 17., 15:15, Támpont Iroda.

UNIVERSITY OF NEW HAMPSHIRE
A BME pályázatot hirdet az intézmény valamennyi karán legalább 150 kreditet teljesített vagy posztgraduális oktatásban résztvevő 3 magyar állampolgárságú, nappali tagozatos hallgató számára az alábbiak szerint. Prioritás: villamosmérnöki tanulmányokat folytató hallgatók. A pályázat nem célozza a TTK és a GTK hallgatóit. A jelentkezés a 2009/2010-es tanév első félévére vonatkozik, amelyet a pályázat nyertesei az Amerikai Egyesült Államokban, a University of New Hampshire intézményében tölthetnek el.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. február 27., 12:00.

FLORIDA INSTITUTE OF TECHNOLOGY
Az EU által finanszírozott ösztöndíj lehetővé teszi a BME VIK villamosmérnöki BSc képzésében részt vevő hallgatók számára, hogy a 2009/2010. tanévet a Florida Institute of Technology egyetemen töltsék. A program hallgatócsere formájában zajlik, az érkező amerikai hallgatók számával megegyező (várhatóan 2-3) hallgató nyerhet ösztöndíjat (1000 Eur/hónap és 1000 Eur utazási támogatás).
A további részletek a program honlapján találhatók. A pályázatok leadásának határideje 2009. február 27.

T.I.M.E. KÉTHETES NYÁRI RÉSZKÉPZÉS
A T.I.M.E. TESS program keretében egy kéthetes nyári részképzésben van lehetőség részt venni Stockholmban, Párizsban vagy Madridban 2009. június 29 – július 11. között. A képzés témája „Sustainibility, social models, religions & public affairs”, a nyelve az angol.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 15.

UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, SYDNEY
A BME a University of Technology, Sydney-vel (UTS) fennálló kétoldalú kapcsolat keretében meghirdeti az alábbi hallgatói részképzési programot magyar állampolgárságú, legalább harmadéves (150 megszerzett kredites) nappali tagozatos hallgatói számára. A programra pályázhatnak bármely mérnöki szak hallgatói. Megkövetelt feltétel a gazdaságtudomány területén párhuzamosan folytatott tanulmányok.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. március 20., 12:00.

CHINA MISSION
A 2006-os Kína – EU Csúcstalálkozót követően a kínai kormány 2007. januárjában egy Kínai Ösztöndíj Programot indított. Ez egy teljes tanévre szóló ösztöndíj program, melyet a kínai Oktatásügyi Minisztérium szervez az Európai Unió hallgatói részére. Célja a hallgatói csereprogramok népszerűsítése Kína és az EU tagországok között. Ez a program 100 fő részére ajánl ösztöndíj lehetőséget tanévenként a 2007 – 2011. időszak alatt.
A további részletek a program honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. március 30.

INTERNATIONAL HEALTH POLICY AND MANAGEMENT, BRANDEIS UNIVERSITY
A The Heller School for Social Policy and Management, a Brandeis University intézményi egysége pályázatot hirdet a 2008/2009-es tanévre, az International Health and Policy Management mesterképzésre. A nyertes pályázó mentesül az adott tanévre fizetendő tandíj és egyéb díjak fizetése alól. Az ösztöndíj nem fedezi a repülőjegyet, az egészségbiztosítást vagy az egyéb költségeket. A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 31.

FELDMAN GRADUATE FELLOWSHIP, BRANDEIS UNIVERSITY
A The Heller School for Social Policy and Management, a Brandeis University intézményi egysége pályázatot hirdet az integrált konzerválás és fejlesztés területén dolgozó, a pályájuk elején lévő szakembereknek. Az ösztöndíj fedezi a tandíjat, az egyéb díjakat, a repülőjegyet és a a megélhetés költségeit az adott időszakra. A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 31.

Nincsenek megjegyzések: