2009. február 27., péntek

Támpont hírlevél pack

PSZICHOLÓGIAI SEGÍTS MAGADON


Honlapunk Pszichológiai tanácsadás menüpontja új almenüvel bővült. A Mit tehetek magamtól? című almenü 8 hasznos pontba szedve ad információkat, tippeket és ajánl olvasmányokat az egyetemisták számára leggyakrabban előforduló pszichológiai problémakörökben.


Amennyiben az oldalon olvasottak nem lennének elegendőek, úgy fordulj hozzám bizalommal. Ha úgy érzed, elakadtál az élet sűrűjében, és szívesen beszélgetnél valakivel, aki segít eligazodni, meghallgat, együtt gondolkozik veled problémáidon! Időpont egyeztetésre a Támpont Irodában, illetve a pszichologus@sc.bme.hu e-mail címen van lehetőség.
Richter Júlia, pszichológus



OKTATÁS HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSE


E félévben is lehetőség van az Oktatás Hallgatói Véleményezésére! Ezzel segítséget nyújthattok hallgatótársaitoknak a tantárgy- és oktatóválasztásban. A kérdésekre adott válaszaitok alapján komoly segítséget nyújtotok az oktatóknak és a hallgatói képviseleteknek, hogy javítsanak az oktatás színvonalán és elérjék, hogy jobban érvényesüljenek a hallgatói igények. Az OHV kérdőíveket a Neptun rendszerben töltheted ki 2009. március 6-ig, a Tanulmányok menü Véleményezés pontja alatt.



KIFIZETÉSI IDŐPONTOK


A 2008/2009. tanév II. félévében a március havi juttatások (tanulmányi ösztöndíj, rendszeres szociális ösztöndíj, külföldi hallgatók miniszteri ösztöndíja, Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi része) március havi kifizetési időpontja 2009. március 10. (kedd). Kifizetési időpont alatt azt a napot kell érteni, amikor az Egyetem a Magyar Államkincstárnál kezdeményezi a juttatások kifizetését.



TÁMPONT HÍRLEVÉL


Nem tudod változtak-e a téged érintő lehetőségek mióta legutóbb nézted? Nem szeretnél nyomozni, hogy mi változott a szabályzatokban? Nem nézed minden nap a Támpont Aktuálist? Mégsem szeretnél lemaradni semmiről? Mi összegyűjtünk és e-mailben kiküldünk neked minden tanulmányokkal, pénzügyekkel, külföldi ösztöndíjakkal, pályázatokkal kapcsolatos főbb információt. A Támpont Hírlevélre honlapunkon keresztül iratkozhatsz fel, részletes információt a www.tampont.bme.hu oldal HÍRLEVÉL menüpontjában találsz!



TÁMPONT AKTUÁLIS


Mindig aktuális információkhoz szeretnél jutni? Nem szeretnél lemaradni semmiről? Mi összegyűjtünk és közzéteszünk minden tanulmányokkal, pénzügyekkel, külföldi ösztöndíjakkal, pályázatokkal kapcsolatos információt. A Támpont Aktuálist megtalálod a www.tampont.bme.hu címen.



ÜGYFÉLFOGADÁS


A Támpont Iroda ügyfélfogadása hétfőtől-csütörtökig: 9:30 -15:15-ig, pénteken: 9:30 -14:00-ig tart. Ebédidő minden nap: 12:00 -13:00 között.



EPFL SUMMER RESEARCH SCHOLAR PROGRAM


Az Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) a University of Lausanne intézménnyel együttműködve szervezi ezt a nyári kutatási programot, amely intenzív képzési lehetőséget nyújt az alapképzésen résztvevő hallgatók számára. A kiválasztott hallgatók 3000 CHF támogatást kapnak.


A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 1.



NYÁRI MUNKA ÉS NYELVTANULÁS AZ USÁBAN


Az Egyesült Államokban végezhető nyári munkalehetőségekről szóló tájékoztató előadásra kerül sor 2009. március 3-án, 17 órakor a K ép. II. em. 64-ben. Az előadást a CCUSA munkatársai tartják. Sok szeretettel várják minden kar hallgatóját!



OKM ÖSZTÖNDÍJ ROMA FIATALOKNAK


Az Oktatási és Kulturális Minisztérium nyílt pályázatot hirdet a magyarországi államilag elismert egyetemek és főiskolák esti vagy levelező munkarend szerint szervezett költségtérítéses képzésben résztvevő roma fiatalok számára. Pályázhatnak az első diploma megszerzésére irányuló költségtérítéses esti vagy levelező képzésben résztvevő I-IV. évfolyamos roma hallgatók.


A további részletek az OKM honlapján találhatók. A postára adási határidő 2009. március 5.



COP15 CLIMATE SCHOLARSHIP


A dán kormány által létrehozott a COP15 Climate Scholarship keretében összesen négymillió korona összegben adományoznak ösztöndíjat 10-12 hallgatónak a klímával kapcsolatos mesterképzés elvégzésére, dán egyetemeken.


A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 7.



OSAKA UNIVERSITY


A BME és az Osaka University az OUSSEP program keretében pályázatot hirdet a teljes 2009/2010. tanévre a BME hallgatói számára. Pályázhat harmad- vagy negyedéves, nappali tagozatos hallgató.


A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 10., Nemzetközi Iroda (K.I.63.).



GE FOUNDATION


A GE Foundation hároméves ösztöndíjra szóló pályázatot írt ki kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező másodéves hallgatók számára.


További részletek az IIE honlapján találhatók. A módosult jelentkezési határidő 2009. március 13.



T.I.M.E. KÉTHETES NYÁRI RÉSZKÉPZÉS


A T.I.M.E. TESS program keretében egy kéthetes nyári részképzésben van lehetőség részt venni Stockholmban, Párizsban vagy Madridban 2009. június 29 – július 11. között. A képzés témája „Sustainibility, social models, religions & public affairs”, a nyelve az angol.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 15.



UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, SYDNEY


A BME a University of Technology, Sydney-vel (UTS) fennálló kétoldalú kapcsolat keretében meghirdeti az alábbi hallgatói részképzési programot magyar állampolgárságú, legalább harmadéves (150 megszerzett kredites) nappali tagozatos hallgatói számára. A programra pályázhatnak bármely mérnöki szak hallgatói. Megkövetelt feltétel a gazdaságtudomány területén párhuzamosan folytatott tanulmányok.


A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. március 20., 12:00.



CHINA MISSION


A 2006-os Kína – EU Csúcstalálkozót követően a kínai kormány 2007. januárjában egy Kínai Ösztöndíj Programot indított. Ez egy teljes tanévre szóló ösztöndíj program, melyet a kínai Oktatásügyi Minisztérium szervez az Európai Unió hallgatói részére. Célja a hallgatói csereprogramok népszerűsítése Kína és az EU tagországok között. Ez a program 100 fő részére ajánl ösztöndíj lehetőséget tanévenként a 2007 – 2011. időszak alatt.


A további részletek a program honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. március 30.



INTERNATIONAL HEALTH POLICY AND MANAGEMENT, BRANDEIS UNIVERSITY


A The Heller School for Social Policy and Management, a Brandeis University intézményi egysége pályázatot hirdet a 2008/2009-es tanévre, az International Health and Policy Management mesterképzésre. A nyertes pályázó mentesül az adott tanévre fizetendő tandíj és egyéb díjak fizetése alól. Az ösztöndíj nem fedezi a repülőjegyet, az egészségbiztosítást vagy az egyéb költségeket. A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 31.



FELDMAN GRADUATE FELLOWSHIP, BRANDEIS UNIVERSITY


A The Heller School for Social Policy and Management, a Brandeis University intézményi egysége pályázatot hirdet az integrált konzerválás és fejlesztés területén dolgozó, a pályájuk elején lévő szakembereknek. Az ösztöndíj fedezi a tandíjat, az egyéb díjakat, a repülőjegyet és a megélhetés költségeit az adott időszakra. A további részletek a program honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 31.



IFAG


Az Institut de la Francophonie pour l'Administration et la Gestion szervezésében lehetőség nyílik az egyetemi diplomával rendelkezők számára Franciaországban üzleti mesterképzésen való részvételre. A hallgatók a képzés befejeztével a University of Nantes vagy a University of Liège mesterdiplomáját kapják meg.


A további részletek az IFAG honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. március 31.



BEST NYÁRI KURZUSOK


Jelentkezz a BEST (Board of European Students of Technology) diákszervezet által Európa különböző műszaki egyetemein rendezett 1-2 hetes nyári kurzusok egyikére, amelyen egy általad kiválasztott érdekes témáról tanulhatsz, és egy sokszínű nemzetközi társaság részeként fedezheted fel az adott ország kultúráját!


Jelentkezhet minden nappali tagozatos, aktív műegyetemi hallgató, aki az irodában bemutatja a diákigazolványát. A kurzusokhoz társalgási szintű angol nyelvtudás szükséges, de nyelvvizsgát és átlagot nem kérnek. Névleges díj befizetésével (ált. max. 15 euró) lehet részt venni, ill. csak egy angolul írt motivációs levél szükséges.


A kurzusok listája megtalálható a BEST honlapján. A kurzusokkal kapcsolatban infóestet tartanak 2009. március 25-én 18.30-tól a K.I.51.-ben, sok szeretettel várnak Téged is!
Bővebb információ a www.BEST.bme.hu és a www.BESTorg.eu, illetve ha kérdésetek van, írjatok a budapest@BEST.eu.org címre vagy gyertek a BEST irodába (R ép. rövid folyosó, Támpont Iroda mellett)! A jelentkezési határidő 2009. április 5., 23:00.



RWTH AACHEN SUMMER SCHOOL


Az RWTH Aachen University egy kifejezetten nemzetközi hallgatók számára kialakított programot kínál. A nyári egyetem olyan hallgatóknak lett kitalálva, akik szeretnének németül tanulni, továbbá szeretnék megismerni Aachen városát és az egyetemet. A kurzus díja minden egyéb költséggel együtt 1200 euró, de 20 hallgatónak lehetősége van 1000 eurós ösztöndíj megszerzésére.


A további részletek megtalálhatók az RWTH Aachen honlapján. A jelentkezési határidő 2009. április 15.




Támpont Iroda


1111 Budapest, Műegyetem rakpart 7-9. R épület földszint


Tel.: (1) 463-3838; Fax: (1) 463-3869


E-mail: tampont@sc.bme.hu Honlap: http://www.tampont.bme.hu

Nincsenek megjegyzések: