2009. december 6., vasárnap

Boldog Mikulást mindenkinek!!!


Nem tudom ki hogy van vele, de én tökre szeretem az ünnepeket és nem csak azért, mert nincs suli! :D Persze a Mikulás még nem hozza meg a várva várt nyugalmat, de azért már ez is valami. :)

Összegyűjtöttem pár dolgot, amit viszont tuti, hogy nem tudtatok a Mikulásról. Ha mégis, akkor IJ! :D

Szóval!
  • Tudtátok, hogy a Mikulást eredetileg sovány püspökként, manóként, vagy törpeként ábrázolták?
  • Vagy azt, hogy elvileg zöld volt a ruhája, de a Coca Cola kampánynak köszönhetően átszíneződött pirosra?
  • Vagy azt, hogy már magát a Mikulást is így rózsás orcával fehér szakállal barna csatos övvel meg mindennel együtt Haddon Sundblom amerikai grafikus alkotta meg 1931-ben megint csak a The Coca Cola Company számára?

Szóval tudtátok, hogy a mai Mikulásunkat az egyik leggusztustalanabb cukrozott italunk háttérbrigádjának köszönhetjük? Bár a kisvidékihez elengedhetetlen szal mindenképp hasznos volt a kampány! :P

Szóval mindenkinek Boldog Mikulást!! :D

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Érdekes tévhit, hogy a Mikulás kövérkés, jókedvű, piros ruhás megjelenését a Coca-Cola találta volna ki 1931-ben. Egy korábbi magyar gyermekkönyv (1928) hasonló megjelenéssel ábrázolta a Mikulást, így ez a feltevés nem állja meg a helyét, bár a cég minden bizonnyal hozzásegítette az öregapót a világhírnévhez. A üdítőital-gyártó cég termékein ma már hol akrobatikusan ugrándozik, hol joviális kövér szakállas öregúrként üldögél, a reklámfilmekben pedig néha egész csapatokban vonulnak a Mikulások.

Névtelen írta...

Hát igen. A Mikulásnak számos bagatelizálását ismerjük, de örüljünk neki, hogy ezek szerint nem muszáj a Coca Cola Companyhoz kötni a mai közismerten kialakult képet! :D