2010. augusztus 2., hétfő

BME Egyetemi Napok-Karok Közti Vetélkedő-Előfeladatok

Előfeladatok!

Az előfeladatok részei a karok közti vetélkedőknek. Ezért az összes előfeladatban szerzett pontszám meghatározó lehet a végső sorrend szempontjából. Pontokat az Egyetemi Napok előtti hét péntekig (szeptember 10.) lehet szerezni Ez azt jelenti, hogy a a feladatokat a megjelölt határidőig (péntek 12:00) kell befejezni, majd a megfelelő részeket le kell adni a KKV főszervezőjének (Horváth Vivien)Ahol azt külön feltüntettük, az egyes feladatrészeket nektek kell feltölteni Facebook-ra (Egyetemi Napok felület) és Youtobe-ra. Ezek után lássuk, hogy milyen feladatok lesznek.


1. Feladat
Mindenki hozzon még egy embert!
Mint tudjátok, az Egyetemi Napoknak létezik egy Facebook csoportja. Kezdésnek ide minden csapattag jelentkezzen be. Ezek után a feladat az, hogy ide minél több embert kell meghívni. Minden meghívott 50 ember 1 pontot ér. Értelemszerűen, aki a legtöbb embert hozza be, az nyeri ezt a feladatot. Ahhoz, hogy ezt ellenőrizni tudjuk, a meghívottnak az üzenő falon be kell írnia, hogy melyik karról hívták meg. Nem fogjuk az összes ember adatlapját végig ellenőrizni, hanem a kommenteket fogjuk ellenőrizni.


2. Feladat
”Fesztivál a fesztiválban”
Ennek a feladatnak az a lényege, hogy a csapatból minél több tag (vagy az adott karról minél több ember) eljusson minél több fesztiválra, majd ott pózoljanak BME-s pólóban, ezt örökítsétek meg és tegyétek fel az Egyetemi Napok Facebook felületére!A fotón szerepelnie kell a fesztivál nevének (EFOTT, Hegyalja, Sziget stb.),a BME pólónak felismerhetőnek kell lenni, enélkül a fotó nem hiteles és nem ér pontot. Természetesen a pont csak akkor jár, ha feltöltésnél feltüntetitek, hogy melyik Kar emberei pózolnak a fotón. Ezek után lássuk, mi ér pontot:
- Pózolás BME pólóban, akármelyik fesztiválon. 1 pont /fő
- Pózolás BME pólóban, akármelyik fesztivál nagy színpadán. 3 pont/fő
- Ezek az alapok. Azonban máshogy is lehet pontot szerezni. Gyűjts BME-s oktatót és pózolj vele. Az oktatónak és a fesztiválnak felismerhetőnek kell lenni Pózolás BME doktorandusszal BME pólóban, akármelyik fesztiválon 1 pont/doktorandusz
- Pózolás BME doktorandusszal BME pólóban, akármelyik fesztivál nagy színpadán 3 pont/doktorandusz
- Pózolás BME oktatóval BME pólóban, akármelyik fesztiválon 3 pont/oktató
- Pózolás BME oktatóval BME pólóban, akármelyik fesztivál nagy színpadán 5 pont /oktató
- Pózolás akármelyik BME-s kar dékánjával BME pólóban, akármelyik fesztiválon. 6pont /dékán
- Pózolás akármelyik BME-s kar dékánjával BME pólóban, akármelyik fesztivál nagy színpadán 9 pont/dékán
- Pózolás a rektorral BME pólóban, akármelyik fesztiválon 10 pont
- Pózolás a rektorral BME pólóban, akármelyik fesztivál nagy színpadán 13 pont
Az oktatói fotókat a csapatvezetőknek kell összegyűjtenie, és leadnia a KKV főszervezőjének, aki a szervezőkkel együtt fog dönteni a megszerzett pontok érvényességéről és számáról.


3. feladat:
Fesztiválon gerillázás:
Ebben a feladatban ugyan úgy a többi fesztiválra helyezzük a hangsúlyt, csak itt nem fotókat, hanem videókat kell készíteni, arról, hogyan népszerűsítitek, reklámozzátok az Egyetemi Napokat egy másik fesztivál idején. Az a videó érvényes, ahol a bemondó BME-s pólóban szerepel, bemondja a pontszerző Kar nevét, és a helyszín, ahol a videó készült jól felismerhető. Minden beküldött videóért 2 pont jár. A videót nektek kell feltölteni a Egyetemi Napok Facebook felületére.


4. Feladat
„ Egy film az életünk!”
Készítsetek videót, amelyen bemutatjátok a saját Karotokat. A videóban szerepeljenek az előző évi Egyetemi Napos vetélkedők és az adott Karra jellemző dolgok. Mutassátok be a kari közéletet, a legjobb bulikat és a mindennapjaitokat. A videót a Youtube-ra kell feltölteni, a videó neve pedig Egyetemi Napok 2010 (és a Kar neve) legyen.
Pontozás:
Két részből tevődik össze a videó pontszáma:
Egy független zsűri a csapatok videóit sorrendbe állítja és eszerint kapnak pontot, a legjobb nyolc pontot, a második hetet a harmadik hatot és így tovább.
A második részben is marad a nyolc pontos rendszer, viszont itt az a csapat nyer, akinek a legtöbben nézték meg a videóját.


5. feladat:
Oktatói „kandi kamera”:
Vegyétek fel, és mutassátok meg egyetemi társaitoknak, hogy néha az oktatóknak is jár a kikapcsolódás. Vegyétek videóra, amint az adott oktató bulihelyen, mulatságon, vagy fesztiválon tölti szabadidejét. A videókat a KKV főszervnek kell eljuttatni a megjelölt határidőig.
Értékelés:
- doktorandusz 1 pont/ videó
- oktató 3 pont/ videó
- dékán 6 pont / videó
- rektor 10 pont /videó

A pontszámot növelhetitek, ugyanis ha az adott oktató egy szórakozóhelyen kapjátok lencsevégre, akkor 2x-es, ha pedig fesztiválon, akkor 3x-os pontot kaptok érte.


6. feladat:
„Just dance and smile”
Július végén az Egyetemi Napok Facebook felületén elérhető lesz egy táncos oktató videó, amelyet be kell tanulnotok és amire több alkalommal is szükség lesz. Lássuk, miért:
- A táncot be kell tanítanotok Gólyatáborban, és eltáncoltatni az újoncokkal. Ezt természetesen meg kell örökíteni videó formájában, és feltölteni a Facebook felületre. A kész videóért létszámtól függetlenül 10 pont jár.
- Városfelforgatás: válasszatok ki egy nagyobb teret Budapesten, lehetőleg az Egyetemhez közel, ahol sokan látnak, bújjatok BME-s pólókba, és táncoljátok el az Egyetemi Napok táncát. Minden BME-s pólóban lévő ember után 1 pont jár. A videót fel kell tölteni Facebook egyetemi felületre.

Felhívnám a figyelmeteket, hogy a megjelölt feladatokon kívül még 3 feladat tartozik a KKV előfeladatai közé, melyeket a vetélkedő első napján ellenőrzünk. Az első a csapatzászló készítése 2 pontért, a csapatinduló készítése 2 pontért, és a véradáson való részvételért 1 pont jár/véradó (fő).
Ezeken felül a Sportnap eredményei is befolyásolhatják a KKV végleges eredményét. Helyezésenként 3, 2, 1 pontot kapnak az egyes sportágakban győztes csapatok. Amelyik sportágban az adott Karról kiemelkedő létszámú jelentkező van, a kari csapat plusz 2 pontot kap.

Kérdés, óhaj-sóhaj esetén keressétek Horváth Vivient (e-mail: hthvvn@gmail.com, Tel.:20/279-3790, a 2010-es KKV főszervezőjét, illetve írjatok az Egyetemi Napok Facebook felületére!

Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések: