2013. május 29., szerda

Főzdefeszt - június 7-9.



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/2/?ui=2&ik=6a8ef7bc13&view=att&th=13eea3d5ee6d5b0e&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hh8t4oo00&safe=1&zw&saduie=AG9B_P85_44_MKmm84XZ5PVohBzD&sadet=1369844475405&sads=CAabRdwgenLRRifdN3JOcYB18Ls

Június 7-én ismét Főzdefeszt lesz Józsefváros szívében, a Mikszáthon és a Szabó Ervin téren, ahol már 5. alkalommal csapnak össze az indulatok az egyre divatosabb magyar kézműves sörök háza táján. A Főzdefeszten most 100 féle magyar kézműves sörre is szavazhatunk, ha persze el tudjuk dönteni, melyik ízlett a legjobban, miközben tét nélkül kóstolgathatjuk az európai hagyományos és újhullámos söröket.

Azonban a Főzdefeszt szervezői nem elégszenek meg azzal, hogy finom sörökkel andalítsák el a látogatókat, az ízlésnevelés feladatát is magukra vették azzal, hogy a búzasör tematikájú sörfesztiválon megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek. És nem is olyan finoman: a fesztivál alcíme – Weizen Terror – azt sugallja, hogy az erőszaktól sem riadnak vissza azért, hogy leszoktassák a magyar fogyasztót a citromkarika használatáról.

Aki nem ijed meg a „búzasör-terrorizmustól”, az ugorjon le a Kálvin tér mellé, a Palotanegyed legszebb részére, hogy újrakóstolja régi kedvenceit vagy megismerkedjen azzal a tucatnyi újdonsággal - különös tekintettel az új magyar búzákra - amit a magyar sörfőzők a tél alatt kifejlesztettek.

Nincsenek megjegyzések: