2008. december 1., hétfő

Ébresztő Fiatalok!

Most azt gondolod, hogy nincs hatalmad, és bármit is teszel, nem számít?
Épp ellenkezőleg: a Mi generációinktól függ az emberiség jövője! Minden egyes dolog, amit teszünk vagy amit nem teszünk, döntőnek bizonyulhat abban, hogy a bolygóval együtt megmenekülünk, vagy sem. Így kerül a kezünkbe minden idők legnagyobb hatalma.*
(George Monbiot - klíma aktivista, újságíró)


A klímaÉBRESZTő! országos filmfesztivál keretein belül a "K" épületben TE is ráébredhetsz a barátaiddal együtt, hogy IDEJE CSELEKEDNI!!!


A BME Zöld Kör és az OMIKK Filmklub bemutatja:
Dec. 2. (kedd), 18:00 "Oil on Ice" (2004. feliratos dokumentumfilm, 60 perc)
Helyszín: BME Központi épület I. em. 60.
A vetítés ingyenes! Több infóért klikk ide!

A 8 díjat már besöpört filmről:
Az „Olaj a jégen" egész egyszerűen az eddig készült legjobb dokumentumfilm a sarkvidéki vadrezervátum kérdéséről. Harc Amerika utolsó hatalmas vadvidékeinek megmentéséért, és energiahasználó jövőnk megváltoztatásáért. A film összeköti a sarkvidéki nemzeti vadrezervátum sorsát azokkal a kritikus döntésekkel, amelyeket Amerika az energiaszabályozással kapcsolatban hoz. Az USA kormánya ugyanis olajkutakat kíván fúrni ebben a törékeny ökoszisztémában, ahol az őslakos indiánok, eszkimók és a vándorló vadvilág sorsa a tét.


Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
Hasznos Tipp!
Például végiggondoltad-e azt, hogy a Karácsonyra szánt/kért ajándékok, valamint a csomagolóagyagok mindegyikére feltétlenül szükség van? A kevesebb több! Gondolt át mire voksolsz a pénzeddel; hogy miknek és ezáltal kiknek szavazol létjogosultságot a jövőben!
Apropó! Hallottál már a Fair Trade-ről? www.fairtradecenter.hu
Vásárolj tudatosan! www.tudatosvasarlo.hu


További linkek:
www.youtube.com/watch... - trailer
www.oilonice.org - a film hivatalos honlapja
www.klimaebreszto.net - a filmfesztivál honlapja

Nincsenek megjegyzések: