2008. december 9., kedd

Külföldi Ösztöndíjak a Támponttól

Ismét egy jó nagy adag, ami érdekes lehet számotokra! :)

GEORGIA TECH
Öt másik európai műszaki egyetem mellett a BME hallgatói is pályázhatnak a Naumann-Etienne Foundation ösztöndíjára a GeorgiaTech egyetemre. Az alapítvány teljes mesterképzésre ad ösztöndíjat a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező, legalább negyedéves vagy végzős hallgatóknak.
További részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2008. december 10., 15:15, Támpont Iroda.

BEST TAVASZI KURZUSOK
Jelentkezz a BEST (Board of European Students of Technology) diákszervezet által Európa különböző műszaki egyetemein rendezett 1-2 hetes kurzusok egyikére, amelyen egy általad kiválasztott érdekes témáról tanulhatsz, és egy sokszínű nemzetközi társaság részeként fedezheted fel az adott ország kultúráját! Jelentkezhet minden nappali tagozatos, aktív műegyetemi hallgató. A kurzusok angolul zajlanak, tehát társalgási szintű nyelvtudás szükséges, de nyelvvizsgát és átlagot nem kérnek. A tanulmányi kurzusokon névleges díj befizetésével (ált. max. 15 euró) lehet részt venni, illetve csak egy angolul írt motivációs levél szükséges. A kurzusok listája megtalálható a BEST honlapján.
Bővebb információ a www.BEST.bme.hu és a www.BESTorg.eu honlapokon, illetve ha kérdésetek van, írjatok a budapest@BEST.eu.org címre! A jelentkezési határidő 2008. december 14., 23:00.

ENGINEERING FOR SYSTEMS INNOVATION, UNIVERSITY OF TOKYO
A Tokyoi Egyetem Graduate School of Engineering intézetének három tanszéke tanulmányi és kutatási lehetőséget kínál nemzetközi hallgatók számára a Special Graduate Program in Engineering for Systems Innovation keretében. A programban két éves mesterképzésen vagy három éves doktori képzésen lehet résztvenni. A hallgatók költségeit a megpályázható MEXT állami ösztöndíj fedezi.
További részletek a program honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. január 4.

MCDONNEL DOKTORI ÖSZTÖNDÍJ
A McDonnel International Scholars Academy programjának a célja, hogy a részt vevő hallgatók vezetői képességeit, tudását fejlessze az általános szakmai tanulmányokon is túlmutatóan. Az ösztöndíjra való pályázás feltétele az Washington University in St. Louis által felkínált doktori tanulmányi programra való sikeres felvételi.
További részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok beadási határideje 2009. január 10.

KAAD ÖSZTÖNDÍJ NÉMETORSZÁGBA
A Katholischer Akademischer Auslander-Dienst, a Németországi Katolikus Ösztöndíjszervezet 50 év óta adományoz ösztöndíjakat tanulmányokra és kutatásokra 117 országban eddig mintegy 7000 személynek. Ma már egy világot átölelő partnerhálózat áll a jelentkezők és ösztöndíjasok rendelkezésére. A Kelet-Európa Program keretében évente kétszer pályázható ösztöndíj tanulmányi továbbképzésre illetve kutatásra. Az ösztöndíjak időtartama 2-36 hónap, az összege 540-1530 Euró havonta.
További részletek a KAAD honlapján találhatók. A pályázatok leadási határideje 2009. január 15.

9TH INTERNATIONAL STUDENT WEEK IN ILMENAU
Az Ilmenaui Műszaki Egyetem hallgatói által szervezett nemzetközi konferencia mottója "Right Now!" és az emberi jogok fontos kérdéseivel foglalkozik. A 370 résztvevő egy héten keresztül érdekes előadásokon, vitafórumokon, kulturális eseményeken valamint csapatmunkákban vehet részt. A résztvevők csak az utazási és a vízummal kapcsolatos költségeket kell, hogy állják.
További részletek a konferencia honlapján találhatók. A jelentkezési határidő 2009. január 15.

TU DRESDEN
A Herbert Quandt Stiftung jelentős anyagi támogatással ösztöndíjat ajánlott fel a Drezdai Műszaki Egyetemre hallgatóknak, PhD hallgatóknak és kutatóknak is. A jelenlegi kiírás a 2009. nyári félévre szól.
A további részletek a Támpont Iroda honlapján találhatók. A pályázatok beadási határideje 2009. január 16., péntek, 14:00, Támpont Iroda.

VULCANUS IN JAPAN
Az EU-Japán Ipari Együttműködési Központ a 2009/2010. tanévre is meghirdette a Vulcanus in Japan progamot, amely négyhónapos intenzív japán nyelvtanfolyamot és nyolchónapos szakmai gyakorlatot tesz lehetővé vezető japán ipari vállalatoknál. A pályázat keretében várhatóan 45-50 hallgató kaphat ösztöndíjat az Európai Unióból.
További részletek a Vulcanus honlapján találhatók. A pályázatok postára adási határideje 2009. január 20.

Nincsenek megjegyzések: