2009. március 23., hétfő

EZK hírlevél

Sziasztok!

A vasárnapi Víz Világnapja alkalmából invitálunk Mindenkit a BME Egyetemi Zöld Kör és az OMIKK közös, kéthetente megrendezésre kerülő Filmklubjába, ahol 2 rövidebb alkotást láthattok természetesen nélkülözhetetlen elemünkhöz, a vízhez kapcsolódóan.
Lesz sós és édesvíz; ki-ki kedvére válogathat...

Helyszín: BME "K" ép. I/60.
Időpont: 2009. március 24. (kedd). 18 óra.


A vetítés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

A Nagy Korallzátony (The Great Barrier Reef)
Színes, magyarul beszélő, amerikai dokumentumfilm (40 perc - 2005)
Rendezte: George Casey
Szereplők: Phillip Clarke, Rosalynd Ayres

A Nagy Korallzátony a föld egyik legnagyszerűbb természeti csodája, mely közel 3200 kilométer hosszan terül el az ausztráliai Queensland partvidéke mentén. Gyakran úgy emlegetik, mint a létező legnagyobb élő szervezetet - ám igazából közel háromezer, egymással szomszédos kisebb zátonyból áll. A Nagy Korallzátony a merülés szerelmeseinek mekkája, olyan hely, amelyet minden búvár életében legalább egyszer szeretne felkeresni...
A film ezt a csodálatos és sokszínű vízalatti világot mutatja be, ám nemcsak a zátony változatos formájú növényeiben és színes állatvilágában gyönyörködhetünk, de láthatjuk és megérthetjük ökoszisztémájának összetettségét, lakóinak egymásrautaltságát és az egész rendszer törékeny egyensúlyát.

Az Amazonas mélysége (Amazon Abyss)
Színes, magyarul beszélő, brit dokumentumfilm (50 perc - 2005)
Szereplő: David Attenborough
Zene: George Fenton
Executive Producer: Alastair Fothergill

Az epizód a BBC nagy sikerű Blue Planet (Kék Bolygó) sorozat 2005-ös, különleges kiadásának extra DVD-je, amely az Amazonas mélyén rejtőző élővilágot mutatja be. A sorozat a Discovery Chanel közreműködésével készült. Több BAFTA-díjat, zenéje pedig számos EMMY-díjat söpört be nem véletlenül. A víz alatti felvételeken olyan élőlények jelennek meg, amelyeket korábban még soha nem kaptak lencsevégre. A tartalmas szórakozásra a BBC és David Attenborough a garancia.

---------------------------------------------------------------------------
BME Egyetemi Zöld Kör
web: www.kornyezetvedelem.bme.hu/
mail: egyetemizoldkor@gmail.com



Egyéb zöld programok a hétre:

  • RES BOAT konferencia budapesti állomása
2009. március 25.

A RES BOAT elnevezésű konferencia sorozat* a megújuló energiákkal (RES - renewable energy sources) kapcsolatos legújabb technológiákat és pályázati és kutatási lehetőségeket helyezi a középpontba.A hajó útja során öt Duna menti országot érint. A budapesti rendezvényen az Öko-házakkal kapcsolatos projektek kerülnek bemutatásra. Az angol nyelvű előadás-sorozat kiváló lehetőséget nyújt nemzetközi kapcsolatépítésére és megújuló energiákkal kapcsolatos kutatási projektek megismerésére. A konferencia sorozat az Európai Bizottság által támogatott rendezvény, ezáltal az egyes konferencia napok előadásain való részvétel térítésmentes.
információ a részletes programról magyarul:
http://www.resboat.org/sitedocs/resboat_leaflet_hungarian_hu.pdf
regisztráció a következő holnapon érhető el: www.resboat.org


  • III. SZASZ konferencia : Vegyipar és a Környezetvédelem
2009. március 27-28.

Minden infó itt: http://www.szasz.ch.bme.hu/konferencia2009/index.html


  • Föld Órája - kapcsolódj ki!
2009. március 28. szombat este 20:30 és 21:30 között.

A Föld Órája akció 2007-ben indult Sydney-ből, ahol a világon elsőként több mint 2 millió cég és háztartás kapcsolta le az áramot egy órára a Föld Órájára, egy erőteljes nemzeti és világméretű üzenetet küldve arról, hogy van lehetőség tenni a globális felmelegedés ügyében. 2009-re a világ legnagyobb klímavédelmi eseményévé nőtte ki magát és emberek milliói csatlakoznak a programhoz bolygónkat legnagyobb mértékben fenyegető kérdésben.
/Ha gondolod küldd tovább ezt a levelet!/
Regisztrálj a http://www.earthhour.org weboldalon, és kapcsold le a villanyt
március 28-án, szombaton este 20:30 és 21:30 között!
promo: http://www.youtube.com/watch?v=1CRs-7lRlPo&feature=related

Nincsenek megjegyzések: