2010. május 28., péntek

11. Keszthelyi Nyári Játékok

11. Keszthelyi Nyári Játékok
a Festetics-kastély parkjában
július 29. – augusztus 14.

Tizenegy éves a Keszthelyi Nyári Játékok! A budapesti Centrál Színház társulata nyaranta joggal tekintheti második otthonának a Festetics-kastély parkját. Idén két előadással is vendégeskedünk: a Fekete Péter című operettel és A 88. utca foglyai című vígjátékkal.

Az önfeledt nyáresti szórakozásról olyan színészek gondoskodnak, mint Básti Juli, Haumann Péter, Kern András, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és Simon Kornél valamint a Centrál Színház művészei.

Eisemann-Somogyi-Zágon: Fekete Péter
zenés vígjáték két részben
Előadások időpontja: július 29., 30., 31. aug.1. (2. esőnap) 20.30 órától
Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, az antivilágbéli operett alapszituációja igencsak aktuális ma is. A gazdasági világválság idején a jóképű világfi, (aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa), véletlenül rábukkan a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa. Bármihez ér, az összeomlik – mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a balek pechjére? Az üzlet be is indul, csak hogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nővel. A megejtő szerelmi kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.
A fergeteges szereposztás magáért beszél: Básti Juli, Haumann Péter, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és a Centrál Színház művészei.

Neil Simon: A 88. utca foglyai
vígjáték
Előadások időpontja: augusztus 5., 6., 7., 8. (9. esőnap) valamint augusztus 12., 13., 14. (15. esőnap) 20.30 órától
Mel és Edna Edison élete fenekestül felfordul, amikor Mel, a gazdasági válság következében elveszíti az állását. Edna mindent elkövet, hogy segítsen levert férjén, de Mel-nek most sem kedve, sem ereje méltányolni ezt. A rokonok anyagilag tudnának segíteni, de hogy lehet orvosolni a fölöslegessé vált ember lelkiállapotát? Mindenkinek rá kell jönnie, hogy a megoldáshoz csak egymásban bízva és egymást támogatva tudnak közelebb kerülni.
Neil Simon, a hazánkban is rendkívül népszerű komédiaszerző e darabjában is, saját legjobb hagyományait folytatva, valódi emberi konfliktust ábrázol - rendkívül szórakoztatóan. Előadásunk érdekessége még egy művészi találkozás is, hiszen Kern András és Básti Juli most először áll együtt színpadon.
Képek e darabról ide kattintva tekinthetők meg.

1 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Én láttam itt Pesten a 88. utca foglyait és nagyon jó volt. AJÁNLOM MINDENKINEK!!!