2009. szeptember 17., csütörtök

Támpont hírek

JEGYELTÉRÉS BEJELENTÉSE
A második oktatási hét végéig (2009. szeptember 20.) van lehetőség, a díjmentes "jegyeltérés" bejelentésre, a Neptun Rendszer Ügyintézés menüjének Kérelmek almenüjében elektronikusan leadható 006 számú űrlapon.
Az ösztöndíjak szempontjából jogvesztő határidő a második ösztöndíj-kifizetést követő 14. nap, a tanulmányi eredmények szempontjából az abszolutórium megszerzésének napja.

HALLGATÓI SZÁMÍTÓGÉP KÖZPONT
Minden BME hallgató ingyenesen használhatja az R épület III. és IV. emeletén található Hallgatói Számítógép Központot (röviden a HSZK-t), a regisztráció mindössze pár perc. Bővebb információ a http://www.hszk.bme.hu/ weboldalon található.

ELSŐSÖK DIÁKIGAZOLVÁNYÁNAK ÁTVÉTELE
A felvételi eljárásban megrendelt és határidőre befizetett diákigazolványok 2009. szeptember 21-től fogadási időben, sorszám nélkül vehetők át a Központi Tanulmányi Hivatal 4-es szobájának 45-ös és 46-os munkahelyén. Az ajtó előtt várakozók, szólításra mehetnek a szobába.

VÁLTOZÁS A FIZETENDŐ DÍJAKBAN
Szeptember 1-vel változtak a különeljárási és szolgáltatási díjak. A jogcímek és az összegek frissített listája megtalálható itt.

ÚJ REKTORI UTASÍTÁS
Az új Rektori Utasítás a BME fogyatékkal élő hallgatóinak tanulmányi esélyegyenlőségét biztosító feltételekről megtalálható itt.

ELEKTRONIKUS KÉRVÉNYEK A NEPTUNBAN
A Központi Tanulmányi Hivatal tájékoztatása alapján, 2009. május 4-től bizonyos kérvényeket csak a Neptun Rendszeren keresztül elektronikusan nyújthatsz be. A papíros és az elektronikus kérvények átmeneti jelleggel egy ideig egymás mellett fognak működni, de olyan papíros kérvényt nem fognak átvenni a Központi Tanulmányi Hivatal munkatársai, amely kérvény a Neptun Rendszerben elektronikusan beadható.
A kérvény kitöltése előtt érdemes tájékozódni a Neptun Rendszer Ügyintézés menüpontjában.
A Központi Tanulmányi Hivatal elektronikus kérvények benyújtásáról kiadott tájékoztató anyagát megtekintheted itt.

FONTOS VÁLTOZÁS A NYELVOKTATÁSBAN
A BME a 2009/2010. tanévtől a 0 kredites nyelvi tárgyaknál új szervezési, támogatási rendszert vezet be. A nappali tagozatos hallgatók ezentúl az ingyenes nyelvoktatási keret erejéig jelentkezhetnek a nyelvi kurzusokra. A kreditértékkel nem rendelkező tárgyak térítésmentesen felvehető mennyiségét egységekben adják meg. A rád vonatkozó nyelvoktatási keretről és egységekről pontosan informálódhatsz a Nyelvi Intézet honlapján található tájékoztatóból.
Az erről szóló rektori utasítás megtalálható itt.

KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ NYERTESEK
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium elküldte egyetemünknek a 2009/2010. tanévi köztársasági ösztöndíjat nyert hallgatók listáját. A lista megegyezik a korábban már közzétett, intézmény által javasolt hallgatók jegyzékével. A listát itt olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések: