2009. szeptember 2., szerda

Támpont hírlevél pack

IRATKOZZ FEL A TÁMPONT HÍRLEVÉLRE!
A Támpont Iroda hírlevele az egyes karok tanulmányi levelezési listáira is kiküldésre kerül. Lehetőség van azonban a hírlevelünkre egyénileg is feliratkozni a Támpont Iroda honlapján. 2009. október 1-vel a levelezési listákra való küldést megszüntetjük és attól kezdve csak a hírlevélre saját e-mail címmel feliratkozottak kapják a leveleket. Ezért javasoljuk, hogy ha még nem tetted meg, iratkozz fel a hírlevelünkre!



FONTOS VÁLTOZÁS A NYELVOKTATÁSBAN
A BME a 2009/2010. tanévtől a 0 kredites nyelvi tárgyaknál új szervezési, támogatási rendszert vezet be. A nappali tagozatos hallgatók ezentúl az ingyenes nyelvoktatási keret erejéig jelentkezhetnek a nyelvi kurzusokra. A kreditértékkel nem rendelkező tárgyak térítésmentesen felvehető mennyiségét egységekben adják meg. A rád vonatkozó nyelvoktatási keretről és egységekről pontosan informálódhatsz a Nyelvi Intézet honlapján található tájékoztatóból.



TÁRGYFELVÉTELI PROBLÉMÁK
Tárgyfelvételi problémáid bejelentésére a Neptun Rendszerben az Ügyintézés menüpont Kérvények almenüpontban találsz űrlapot a következő címmel: Kivizsgálási kérelem nem engedélyezett tantárgyfelvétel miatt.
FIGYELEM:

  • A kérvény elküldése előtt ellenőrizd, nincs-e tartozásod, mert a lejárt határidejű díjtartozás lehet a tárgyfelvétel meghiúsulásának oka.
  • A kurzuslétszámmal és az órarendi ütközésekkel kapcsolatos problémáiddal keresd fel a tárgyat meghirdető tanszéket, ilyen esetekben a Központi Tanulmányi Hivatal nem tud segíteni.
  • A végleges tárgyfelvétel vége 2009. szeptember 6. vasárnap, 23:59. A Központi Tanulmányi Hivatal a Neptun Rendszer zavartalan üzemelését 2009. szeptember 4. 16:00-ig garantálja.

BAUTREND
A Bautrend és partnerei a BNV G pavilonjában a 303 C standon várják az érdeklődőket a Passzívház Kávézóban, ahol avatott szakemberek válaszolnak a passzívházakkal kapcsolatos kérdésekre. Látogasson meg bennünket Ön is! Honlapunk: www.bautrend.hu



MOBIL-INFOKOMMUNIKÁCIÓS K+F PROJEKT
Pályázati konzorcium – Mobil-infokommunikációs K+F projekt pályázatot hirdet tudományos kutató és tudományos munkatárs munkakör betöltésére, egy 24 hónapos projektre. A munkakörökbe tartozó lényeges feladatok:

  • infokommunikációs (mobil kommunikációs technológiák) kutatás-fejlesztés,
  • a projekt kutatási tevékenységében történő részvétel, tanulmányok és elemzések készítése, publikálása,
  • a projekt szervezése és vezetése,
  • a kutatáshoz kapcsolódó feladatok (sajtóban, konferenciákon történő részvétel, stb.) ellátása.

A teljes pályázati kiírás megtalálható a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. szeptember 7.




CANON RESEARCH FELLOWSHIP
A Canon Alapítvány minden évben ösztöndíjat adományoz 15 kiváló európai és japán kutatónak. A jelentkezőknek mester vagy doktori végzettséggel kell rendelkezniük, és a végzettség megszerzése után tíz évig jogosultak a pályázásra. Az európai kutatók legalább három hónapig, legfeljebb egy évig kapnak lehetőséget arra, hogy a kutatásukat Japánban folytassák. A fogadó intézmény szabadon megválasztható. A további részletek megtalálhatók az alapítvány honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. szeptember 15.




ATHENS
Az ATHENS program keretében lehetőség nyílik részt venni Európa több vezető műszaki egyeteme egyikén e gy ingyenes, kilenc napos részképzésen. A képzés minden meghirdetett kurzusra ingyenes. Az oktatást minden helyszínen kötelező részvételű kedvezményes árú kulturális programok kísérik. A programot a szervező egyetemek, illetve az Ile de France régió támogatja. Ez utóbbiból várhatóan kb. 15 fő Párizsba utazó hallgatónk, doktoranduszunk szállása is ingyenes lesz. Az útiköltség minden esetben a hallgatót terheli.
A további részletek megtalálhatók a Nemzetközi Oktatási Központ honlapján. A jelentkezési határidő 2009. szeptember 21.




GEORGIA ROTARY STUDENT PROGRAM
A korábbi éveknek megfelelően az idén is lehetőség van a Georgia Rotary Student Program által szponzorált, nálunk "Georgia-ösztöndíjnak" nevezett programra való jelentkezésre. A georgiai Rotary klubok által létrehozott és működtetett Georgia Rotary Student Program, Inc. keretein belül működő programban minden évben mintegy 80-90 diáknak van lehet ősége egy tanéven keresztül Georgia állam valamelyik, az őket szponzo ráló, a 6900-as, 6910-es vagy a 6920-as districthez tartozó klubja által kiválasztott egyetemen vagy főiskolán tanulni. Az ösztöndíj a 2010-2011-es tanévre vonatkozik.
A további részletek megtalálhatók a program honlapján. A jelentkezési határidő 2009. október 1.




ÉCOLE POLYTECHNIQUE
A párizsi Ecole Polytechnique „Grande Ecole” ez évben is felvételt hírdet külföldi hallgatók számára az „Ingénieur Polytechnicien” mérnökdiplomát adó „Cycle Polytechnicien” című kurzusára. Pályázhat minden, legalább 2 tanéves lezárt mérnöki tanulmányokkal rendelkező hallgató, aki matematikából vagy fizikából kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el. A jelöltséghez nem alapfeltétel a jó francia nyelvtudás, a felvételi vizsga angol nyelven is letehető. A pályázati regisztráció kizárólag online, illetve postai úton történik (faxon és e-mail történő jelentkezés kizárva).
A további részlete k megtalálhatók az intézmény honlapján. A jelentkezési határidő 2009. október 1.




DAAD
A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak és diplomásoknak a 2010/2011-es tanévre ismét az ösztöndíjak széles választékát kínálja, a három-négy hetes nyelvi és országismereti nyári egyetemi tanfolyamtól a master végzettség megszerzésén át egy német felsőoktatási intézményben történő doktorálásig. Azoknak a doktoranduszoknak, akik Magyarországon doktorálnak, lehetőségük nyílik a kutatói munkájuk egy részének német felsőoktatási intézményben vagy kutatóintézetben történő megvalósítására.
A további részletek megtalálhatók a DAAD honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. november 15.




LAKY TERÉZ KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJ
A pályázat célja a megadott témakörökben történő tudományos kuta tás elvégzésének, ennek nyomán tudományos munka megírásának vagy azza l egyenértékű alkotás (szakdolgozat, diplomadolgozat, TDK) elkészítésének támogatása. Terveink szerint a nyertes pályázók tudományos munkái az ösztöndíj pályázatot bemutató kiadványban is megjelennek.
A további részletek megtalálhatók a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a SEED Alapítvány honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. december 31.

Nincsenek megjegyzések: