2009. szeptember 4., péntek

Whitefül nyitó!


METALLUST KONCERTTEL NYIT A WHITEFÜL!

SZEPTEMBER 7 HÉTFŐ VPK AULA! NE HAGYJÁTOK KI!



TÖRTÉNET:

A MetallusT együttest 1998 őszén alapította Balogh Péter (ének), Révész György (gitár), Varga 'Golyó' László (gitár) és Simon Gábor (dob). A Metallica feldolgozásokból álló egy órás műsor hamar összeállt, egy hónappal később már első koncertjüket adták.
Basszusgitárosként Hortobágyi Miklós néhány hónap múlva csatlakozott, és pécsi berkeken belül már 1999-ben ismertté és kedveltté vált a zenekar.
Az első felvétel, ami MetallusT név alatt látott napvilágot, a Lust For Power című 6 számos demófelvétel volt 2000-ben, immáron Révész Péterrel (basszusgitár).
Időközben több tagcsere is történt, 2002-ben alakult ki a mai felállás Szende Balázs (dob) és Cselényi Ferenc (gitár) csatlakozásával.
Ekkor még Pantera és Megadeth dalok is szerepeltek a koncertprogramban, de aztán az együttes egyszersmind elhagyta ezeket, és Pécs MetallicA Tribute bandájává vált.
Ez a váltás is pozitív visszhangot keltett, egységesedett az imázs, a koncertműsor, a hozzáállás és a közönség is.

A 2005-ös évben már látványosan megugrott a MetallusT koncertek száma és ennek köszönhetően a banda vidéki ismertsége is. 2006-ban promóciós céllal elkészült a zenekar első élő DVD kiadványa, a Time For Live, melyet egy fergeteges pécsi koncerten rögzítettek. A DVD teljes egészében felkerült az Internetre, megismertetve a zenekart sok-sokszáz új rajongóval, egészen távoli országokból is. 2007-ben a MetallusT is részese volt az első magyar tribute tehetségkutató versenynek, melyen remek eredménnyel zárt és több különdíjjal is gazdagodott. A zenekar ezekben az években sok új helyszínre eljutott Magyarországon, elsősorban a Tribute To Rock elnevezésű turné résztvevőjeként. 2008 elején a banda úgy döntött, hogy az évben még egy nagyszabású DVD kiadványt készít egy nagyobb közönség előtt tartott fellépésen. A választás a pécsi Rockmaraton fesztiválra esett, ahol már harmadik alkalommal adott koncertet a zenekar, ezúttal több, mint ötszáz Metallica szimpatizáns előtt.

Megalakulásának 10 éves évfordulójára nagyszabású pécsi koncertet szervez a MetallusT, melynek két órás műsora alatt fellépnek az együttes alapító tagjai is, az este vendégzenekarai pedig más tribute bandák lesznek. És a pécsi MetallicA Tribute újabb ambíciókkal folytatja tovább a zenélést...

Nincsenek megjegyzések: