2010. április 5., hétfő

EFOTT 2010: Pécs-Orfű

Az év legnagyobb hallgatói bulijának, az 1976 óta megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) házigazdája 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa és a Pécsi Tudományegyetem lesz!

A tavalyi EFOTT megnyitása előtt már nyilvánossá vált, hogy a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál következő helyszíne 2010. július 13-18. között Pécsett lesz. Az EFOTT évente más-más helyszínen kerül megrendezésre, a fesztivál az elmúlt három évtizedben bejárta az országot. Idén az év legnagyobb hallgatói bulijának a Mecsek hegység északnyugati lábánál elterülő, festői szépségű Orfű ad otthont. Az üdülőfalu Pécstől 15 km-re található és megannyi természeti szépséggel várja a látogatókat, az „efottozókat”.

A szervező EFOTT Menedzsment munkáját ezúttal is a házigazda intézmény, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói segítik. A PTE több mint 31 ezres hallgatói létszámával az ország egyik legnagyobb egyeteme, a Dél-Dunántúl regionális központja szellemi, művészeti, tudományos és gyógyítási területen is. Az EFOTT megrendezését egyaránt támogatásáról biztosította a Pécsi Tudományegyetem, Pécs Megyei Jogú Város és az Európa Kulturális Fővárosa program is.

Pécs idén a reneszánszára készül: Európa Kulturális Fővárosaként szeretné képviselni a magyar kultúrát, továbbá befogadni Európa és a világ végtelenül sokféle árnyalatát - egyben láttatva a kultúra hihetetlen határtalanságát.

Az Európa Kulturális Fővárosában szervezett programok között kiemelt figyelem hárul az EFOTT-ra, melynek népszerűsége az utóbbi években is töretlen. 1976-ban az első találkozó alkalmával mindössze huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott; manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, az utóbbi három évben sorra nézőcsúcsot döntött, tavaly minden korábbinál többen, mintegy 64 ezren látogattak el a fesztiválra.

EFOTT
csak szabadon…

Nincsenek megjegyzések: