2010. április 28., szerda

Fesztiváldizájnert keres a Hegyalja

Még mindig van pár napod, hogy Te legyél a Hegy’dizájner

Minden sablonos darab felejtős. Idén bárkiből lehet hivatalos Hegyalja Fashion megmondó. Akinek már ott van a fejében vagy a gépén minden idők legfrankóbb Hegy’-pólóterve, küldje bátran, a Hegyalja szervezői legyártják a legjobbat. A leendő fesztiváldivat-guruk április 30-ig küldhetik az ötleteiket.

A három legtöbb szavazatot kapott terv lesz a nyerő. A tervezők 2 fős VIP bérletükkel a Hegyalja VIP-teraszról nézhetik végig, hogyan lesz a rajzukból Hegy’feszt-divat, menő pólóra nyomva. Ha a kép már ott motoszkál, de még nem öltött formát, a finisben Gróf Balázs, a profi Hegy’dizájner tavalyi terveiből minden leendő fesztiváldizájner ihletet meríthet. Érdemes Balázsra hallgatni, hiszen a bírálatban is részt vesz majd.

„A 2009-es grafikák közül az egyik három képkockából állt. Az elsőn egy hegység látszott, amely a fesztivál nevére és földrajzi helyzetére utalt. A következő kockán első ránézésre ugyanezeket a hegyvonulatokat láttuk, más színben. Ha azonban a harmadik kocka is képbe került, kiderült, hogy a két domborulat nem is annyira hegység, mint inkább két női mell, amelyek egy meztelen női altestben végződnek” – mesélte a tervező. Gróf Balázs szerint a tervezés egyik lehetséges útja egy hasonlóan meglepő grafikai csavar, egy jól eltalált képi geg lehet.

A másik út pedig, amire Balázs további két tavalyi tervét építette, a karikírozás. „Ezeken a mintákon gitározó figurák szerepeltek, amelyeknél a külsődleges jegyek, például a hajviselet ráerősítésére (tépett haj) vagy éppen ellenpontozására (lenyalt haj) építettem. Az összekuszálódott végtagokkal pedig kedvesen karikírozva ábrázoltam a Hegyaljára jellemző féktelen fesztiválhangulatot.”

Azok tervezők, akik ebben az évben Gróf Balázs nyomdokai lépnénének, április 30-ig szállhatnak versenybe, hogy dizájnerkarrierjük az idei Hegyaljával együtt induljon. Az alapanyagot a Fundango biztosítja.

Divatdiktátorrá válni ilyen egyszerű:

1. Töltsd le a pólóalapot a Hegy’ weboldalról (www.hegyaljafesztival.hu).

2. Izzítsd az egeredet, a rajztábládat, szkenneredet, Hegy’ezd a ceruzádat!

3. Figyelj arra, hogy a terv fekete és fehér alapon is jól mutasson, és ne tervezz kifutóra!

4. Színátmenet jöhet, vektoros grafika nem feltétel.

5. Küldd a munkád a hegyalja@up.hu e-mail címre április 30-ig.

6. Mozgósítsd minden ismerősöd, hogy a pólótervek közül szavazzon a tiédre a Hegyalja weboldalán. (A szavazás május 1-től május 15-ig tart.)

7. A nyertes Hegy’dizájnerek munkáit a Hegyalja weboldalon az online és a fesztivál ideje alatt a helyszíni a Hegy’butikban találod.

Egy pólótervező extrán örülhet: a Fundango különdíjasa 100.000 Ft értékben válogathat a legjobb cuccok közt a Westendben található Fundango márkaboltban.

Nincsenek megjegyzések: