2010. április 28., szerda

Presidance Company és Holdviola: tánc- és lemezbemutató koncert


A Presidance Company és a Holdviola közös szuperprodukciója:

HUNGARYTHM a tánc és a zene életre kelt…

a Szabadtér Színház közreműködésével.

Tánc- és lemezbemutató koncert

Bemutató: Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2010. július 10. szombat, 20 óra 30 perc

Ha lenyűgöző élményre vágysz, és fontosnak tartod a magyar kultúra hagyományos értékeit, akkor július 10.-én válaszd a Presidance és a Holdviola szuperprodukcióját a Margitszigeten, amely garantáltan feledhetetlenné teszi a nyarat.

A legújabb hazai pop-folk-show táncegyüttes – a Presidance - vezetője, a Harangozó Gyula-díjas Vári Bertalan csodálatos művet álmodott a színpadra: a táncon keresztül jeleníti meg a magyarok szenvedélyes életét, ahol a szeretet összekapcsolódik a szenvedéssel, a vidámság a szomorúsággal, a szabadság a rabsággal, mert: "mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk".

A táncegyüttes alappillére a Kerekes Band és a Csík Zenekar, akiknek szerzeményeit a Presidance Sound System együttes adja elő élőben. Korszakalkotó újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, "ethno-funk"-ként aposztrofált stílussá.
A margitszigeti előadás első részében a Presidance Company, a Holdviola Zenekar, és a Szinvavölgyi Néptáncműhely közös programjában az extatikus ritmus szédítő hullámain sodródunk a végletek, a végtelen felé, amiből nem hiányozhat sem a romantika, sem a humor.
Pörög a szoknya, perdül a ritmus, lüktet a boldogság.

A szuperprodukció második felében, a Holdviola lemezbemutató koncertjét láthatjuk, hallhatjuk. A Holdviola zenéjében, modern formában, továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Stílusuk elektro–folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop és alternatív zenei elemek is. Letisztult muzsikájuk - bár mindenféle autentikus zenei megoldást nélkülöz - mégis őrzi a népdalok természetes hangulatát.

Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete: VJ keveri élőben a háttér-animációt, és a néptáncosok speciális koreográfiája, színpadi díszletek és vizuális élmények gazdagítják a műsort.

A Presidance és a Holdviola közös szuperprodukciója kihagyhatatlan élményt nyújt a magyar néptánc és népzene szerelmeseinek.

A BARICO KFT ÉS A RETZ BÚTOR támogatásával.


Nincsenek megjegyzések: