2010. július 14., szerda

Születésnapi reggae-őrülettel nyitott az EFOTT

Több ezer fesztiválozó vette birtokba Orfűt -

Soha ennyien nem voltak még az EFOTT nyitónapján, a nulladik nap már közel nyolcezren költöztek be a festői szépségű tó mellett elhelyezkedő kempingbe. Az efottozók együtt ünnepeltek a Ladánybene 27 jubileumi koncertjén a huszonöt éves zenekar jelenlegi és volt tagjaival, valamint vendégelőadóikkal.

Hosszan kígyózó sor fogadta az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozójára érkezőket már a 0. napon, rekordszámú fiatal érkezett a gyönyörű helyszínre bulizni.

„A jegyelővételes adatok alapján egyértelmű volt, hogy az idei EFOTT-on rendkívül komoly létszám várható, azonban nem készültünk arra, hogy már a 0. nap ilyen sokan eljönnek, ez átmenetileg okozott is némi fennakadást a beléptetésnél.” – összegezte az első órák tapasztalatait a főszervező, Dajka Zoltán.

„Óriási az érdeklődés, az egyetemisták és főiskolások mellett az orfűi és pécsi lakosok részéről is, folyamatosan érkeznek a két település között nonstop közlekedő buszokon. Orfűn soha nem volt még ilyen nagy rendezvény, a parkolók telítettek, ezért kérünk mindenkit, hogy a tömegközlekedést használják.” – hangsúlyozta a főszervező.

A csodálatos helyszín nem csak a közönséget nyűgözte le, hanem az előadókat is.

„Úgy érzem, méltó helyen ünnepeltük meg a zenekar huszonöt éves fennállását, hiszen gyönyörű a környezet.” – mondta el Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 frontembere, aki azt is hozzátette, hogy köszönettel tartozik az ötvennyolc fős stábnak és azoknak a zenekaroknak, akik hamisítatlan reggae hangulatot varázsoltak a fesztiválra, valamint a közönségnek, akik végigbulizták a maratoni koncertet.

Nincsenek megjegyzések: