2009. április 17., péntek

Európai Fiatal Újságíró Díj

Az Európai Ifjúsági Sajtószövetséggel és a Café Babellel együttműködve a Bizottság Bővítési Főigazgatósága elindította a fiatal újságírók számára kiírt, 2009-es *Európai Fiatal Újságíró Díj* páneurópai pályázatot. Európa idén ünnepli a vasfüggöny lebontásának huszadik, illetve nyolc közép- és kelet-európai ország, köztük Magyarország, valamint Málta és Ciprus EU-csatlakozásának ötödik évfordulóját. Ezek az évfordulók különösen ösztönözhetik a leendő vagy hivatásos újságírókat szerte Európában arra, hogy átgondolják és kifejezzék az Európai Unió bővítésével kapcsolatos nézeteiket.

Az *írott online vagy nyomtatott cikkek mellett a 2009-es díj rádiós újságírók *számára is nyitva áll. A pályázatra *2009. február 1-től május 31-ig* lehet jelentkezni. Mindkét kategóriában minden pályamű témájának kapcsolódnia kell az EU-bővítéshez és/vagy az Európa jövőjével kapcsolatos elképzelésekhez. Pályázni *17 és 35 éves* életkor között lehet, valamely EU-tagállamból, tagjelölt országból vagy potenciális tagjelölt országból (Nyugat-Balkán és Törökország).

A pályaműveknek az Európai Unió bővítésével kapcsolatos témáról kell szólniuk. Nevezni a pályázat honlapján lehet: www.EUjournalist-award.eu

Nincsenek megjegyzések: