2009. április 17., péntek

Támpont hírlevél

III. BME KÜLÜGYI BÖRZE


Lépd át a határokat! A Hallgatói Külügyi Testület harmadik alkalommal szervezi meg a Külügyi Börzét, melynek célja, hogy összegyűjtse a külföldi ösztöndíjakat, szakmai gyakorlatokat, pályázati és utazási lehetőségeket a BME hallgatói számára. A III. BME Külügyi Börze ideje és helye: 2009. április 28., 10-17 óra, E épület I. emelet. A kiállítókról és a további információkról lásd a rendezvény honlapját.



AGRICOLA ÖSZTÖNDÍJ, TU DRESDEN


A Drezdai Műszaki Egyetem (TU Dresden) tanulmányi/kutatói ösztöndíjat hirdet meg öt BME hallgató számára. A program keretében egyetemi hallgatók és doktori tanulmányokat folytatók a következő lehetőségek közül választhatnak: féléváthallgatás, részvétel a TU Dresden egy kutatási projektjében, részvétel a TU Dresden és a BME egy közös kutatási projektjében, diplomamunka írás. A további részletek megtalálhatók a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. április 28., K.I.63.



SZLOVÁK KÖZTÁRSASÁG ÖSZTÖNDÍJA


A Nemzeti Ösztöndíj Programot 2005-ben hagyta jóvá a Szlovák Köztársaság kormánya, a hallgatók, PhD hallgatók, egyetemi oktatók és kutatók mobilitásának támogatására. A programot a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma finanszírozza. A program célja hogy támogassa külföldi hallgatók és szakemberek szlovák egyetemeken és kutatóintézetekben folytatott tanulmányait, munkáját. A további részletek megtalálhatók a program honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. április 30.



RÉZLER GYULA ALAPÍTVÁNY


A Rézler Gyula Alapítvány négy különböző tanulmányi ösztöndíjat hirdet a munkaügyi kapcsolatok és a vitarendezés szakterületén a 2009/2010-es tanévre. 1. University of New Mexico, Anderson School of Management, Albuquerque. 2. Indiana University Magyar Intézet, Bloomington, Indiana. 3. PhD tanulmányok (hazai). 4. PhD felkészülés (hazai). A további részletek megtalálhatók az alapítvány honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. május 8.



BÉCSI MŰSZAKI EGYETEM


A BME és a Bécsi Műszaki Egyetem pályázatot hirdet féléváthallgatásra a 2009. október 1 - 2010. január 31. közötti időszakra. Pályázhat bármely kar magyar állampolgárságú, első alapképzésben részt vevő, jelenleg legalább harmadéves nappali tagozatos hallgatója. A további részletek megtalálhatók a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. május 12.



FULBRIGHT ÖSZTÖNDÍJAK AZ USÁ-BA


A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2010/2011-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A további részletek megtalálhatók a Fulbright honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. május 15.



NATO SZAKMAI GYAKORLAT


A NATO pályázatot hirdet hat hónapos szakmai gyakorlatra a brüsszeli központjukba mérnök és közgazdász hallgatók részére, akik legalább a második tanévet befejeztek az Egyetemünkön. A további részletek megtalálhatók a NATO holnapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 6.



SUZUKI FOUNDATION


A külföldi kutatók Japánban végzendő kutatói tevékenységét támogató Suzuki Alapítvány a BME és a Shizuoka University (Hamamatsu Campus) között meglévő megállapodás keretében posztdoktori ösztöndíjfelhívást tett közzé. A legalább három, legfeljebb tizenkét hónapos időtartamú ösztöndíjra pályázhat professzor, docens, adjunktus, tanársegéd vagy PhD-vel már rendelkező fiatal vezető oktató, akinek szakmai tevékenysége a természettudományi, a villamosmérnöki, gépészeti vagy informatikai területén folyik. A további részletek megtalálhatók a Támpont Iroda honlapján. A pályázatok leadási határideje 2009. június 30.



BOSCH SZAKMAI GYAKORLAT


A Bosch szakmai gyakorlatot hirdet a Customer Logistics Planning részlegére, logisztika iránt érdeklődő hallgatók számára. A gyakorlat időtartama hat hónap, legkorábban júliusban kezdhető. További részletek és jelentkezés a matthias.blankenburg2@de.bosch.com email címen.

Nincsenek megjegyzések: