2009. november 19., csütörtök

Fekete Péter - zenés vígjáték bemutató holnap

Eisemann-Somogyi-Zágon: Fekete Péter
Zenés vígjáték két részben, a Centrál Színházban

Bemutató: 2009. november 20. 19 óra

A Centrál Színház az idei Keszthelyi Nyári Játékokon új szereposztással felújította a Fekete Péter című zenés vígjátékot. A hatalmas sikerre való tekintettel az előadás november közepétől Budapesten is látható.
A Fekete Péter operett, így műfajához hűen nem is szólhat másról, minthogy az anyagias világ törtetői fölött diadalmaskodik a szerelem.

A fergeteges szereposztás magáért beszél: Básti Juli, Haumann Péter, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és Simon Kornél valamint a Centrál Színház művészei.

Bár a Fekete Péter édes és vigasztaló mese, az antivilágbéli operett alapszituációja ma is igen aktuális. A gazdasági világválság idején a jóképű világfi - aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa - véletlenül rábukkan Fekete Péterre, a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa. A címszereplő, akármihez is ér, az összeomlik – jövedelmező befektetésnek tűnik hát részvénytársaságot alapítani a balek pechjére. Az üzlet be is indul, csakhogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nővel. A megejtő szerelmi kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.

De nem is lehetne szó zenés játékról dalok nélkül, márpedig a Fekete Péter zenéjét Eismemann Mihály írta, a századelő legendás magyar slágergyárosa, akinek jól ismert örökzöldjeinek legjava fel is csendül az előadás során: Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott…, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém... Mint azt a keszthelyi nyári bemutató is bizonyította, minden együtt van ahhoz, hogy egy könnyed, szórakoztató és feledhetetlen estét töltsünk Fekete Péterrel.

Nincsenek megjegyzések: