2009. november 6., péntek

Whitefül!


RETRO SCHOOL BAND!

HÉTFŐ

21:00!

VPK!


Az alapgondolat 2003-ban született meg, abban a reményben, hogy a (zeneileg kissé egyhangú) főiskolai rendezvényeket színesebbé tegyük élőzenével. Balázs egy főiskolai csoporttársával Andorral, dobos keresésbe fogott és egy kis segítséggel hamar rátaláltak az akkori évfolyamtársra, Joey-ra. Így 2003 októberében megalakult a főiskolai kar nevéből adódó Rejtő School Band.

Legelső koncertünket 2003 decemberében, egy kari buli keretein belül a Rocktogonban játszottuk. Ezen a néven 2003 és 2007 között vált ismerté a zenekar a Budapesti Műszaki Főiskola összes karán, ahol évről évre egyre népszerűbb lett a zenekar hármas alapfelállása. Alapvetően feldolgozás számokra adtuk a fejünket. Megfordultunk többek között gólyatáborokban, gólyabálokon, felezőbálokon, főiskolás napokon, kollgéiumi rendezvényeken.

A zenekar mindeközben kereste frontemberét és egy 2007 tavaszán történt véletlen baráti koncert-közreműködés eredményeként Zola, mint frontember debütált a zenekarban és 2007 májusában történő csatlakozásával kialakult az a formáció, ami a zenekar kezdeti elképzeléseit tükrözi.

2008 januárjában a zenekar neve Retro School Band-re változott, amelyre azért volt szükség, hogy más utakon is kipróbálhassuk magunkat.

2008 februárjában elkészítettük legelső sajátszámunk 4éjen át (csak szabadon...) címmel amelyet 2008 májusában az EFOTT szervezőbizottsága megválasztotta a hivatalos EFOTT dalnak! Legelső klippünk júliusban debütált a VIVA TV-n.

Terveink között szerepel - a folyamatos koncertezés mellett-, hogy 2009 tavaszára egy saját dalokból álló nagylemezt jelentethessünk meg.


Nincsenek megjegyzések: