2009. november 20., péntek

I. Latin-amerikai Filmfesztivál és Fieszta


I. Latin-amerikai Filmfesztivál és Fieszta - november 20-22. Casa de la Música

Che Guevara, Rio és salsa? Ez neked Latin-Amerika?! Ha többre vagy kíváncsi, neked szól az I. Latin-amerikai Filmfesztivál és Fieszta!

Curundú, Qak'aslemal? Vagy inkább az Eper és csokoládé jön be? Nálunk olyan filmeket látsz, melyeket Európában még nem vetítettek! A játékfilmeket magyar, a rövidfilmeket angol felirattal láttuk el.

Kényeztesd magad egy bögre mexikói forró csokit kortyolgatva, argentin steaket rágcsálva vagy az agavé kaktuszból készült “kukacos” párlattal, a Mezcallal. Táncold le a lakomát: salsa, samba, maculele, forró [ejtsd: fohó] bachatango, quebradita, capoeira, tango – profi tanároktól.

Nem érdemes egyből ágyba bújni a vetítések után sem. Szivarszoba, póker, Pepe bárja várja a nagyokat: jéghideg sör Kubából, narancspálinka, karibi koktélok, inka kóla.

DJ Enrique a garancia a legforróbb latin bulira. Pénteken a Patricio Baeza Band lemezbemutató koncertje is vár!

Karácsonyra találsz könyveket, cd-ket, poncsókat, indián kiegészítőket. Sőt, befizetheted magad (vagy anyósod) egy kalandtúrára a guatemalai dzsungel mélyére, az Andok csúcsaira egy kondorkeselyű-nézésre vagy egy dominikai fehér homokos barnulásra.

Az előadásokon a maja kincsek, ecuadori csuhások és 8 méteres brazil anakondák láttán eláll a lélegzeted! Ha eljössz, megtudhatod, hogyan érdemes elmenni a Tawahka indiánokhoz.

Díszvendégünk, Diego Sabanés filmrendező egyenesen Argentínából jön el hozzád, hogy bemutassa filmjeit, és válaszoljon a mozi világát érintő kérdéseidre!

További információ: www.latinfilmfesztival.hu


Nincsenek megjegyzések: