2009. november 16., hétfő

Vizsgáról való távolmaradási díj

Sok verzió volt sajnos az utóbbi időben azokra a vizsgákra, melyekre fel volt jelentkezve a hallgató, de végül nem szerzett jegyet. Eddig az volt a rendszer, hogy HA az oktató beixelte a Neptunban, hogy "Nem jelent meg", akkor fizetni kellett, ha viszont nem írt semmit, akkor nem. Mivel az esetek nagy részében az oktatók nem nagyon foglalkoztak ezzel, meglehetősen igazságtalan volt a rendszer, hiszen teljesen véletlenszerű volt a díjak kiírása. Erre jött egy szabálymódosítás, mely minden díj kiírását elrendelete, függetlenül a "Nem jelent meg" pipa állásától, mondván, hogy ha nincs beírva jegy, a hallgató nyilván nem volt ott a vizsgán. Arról is volt szó, hogy "cserébe" az első alkalom ingyenes lesz, de ezt végül az egyetem vezetése (sőt időközben a HÖK is) túl nagy kedvezménynek tartotta, így a jövőben ilyenre nem lehet számítani. Elsőre furcsa lehet, hogy a HÖK miért támogatja egy díjkedvezmény eltörlését, de aki valaha bosszankodott már azon, hogy nem fért be az utolsó vizsgaalkalomra amiatt, mert egy csomóan feljelentkeztek, akik végül el sem mentek/előtte személyesen húzták ki magukat, az biztosan érti, hogy miért nem célszerű ingyenessé tenni a felesleges vizsgafelvételt. Visszatérve a hibához, a HÖK korábban elkezdte hirdetni az ingyenességet, és mindenképp szerettük volna, ha a tőlünk jövő tájékoztatás miatt senki nem kerül hátrányos helyzetbe, ezért ebben (ÉS CSAK EBBEN) a félévben a következő eljárás született:
- ha valakinek pechére minden olyan vizsgájára, melyen nem szerzett jegyet (nem volt ott) bepipálták, hogy "Nem jelent meg", és kiírtak mindegyikre 3000 Ft-ot, attól a KTH egy díjat visszatörölt. Ha már mindet befizette, 1*3000Ft-ot vissza fog kapni a bankszámlájára.
- ha valakinek kiírtak pár díjat, de azért volt olyan vizsgája is, amin nincs jegy, de pénzkiírás sem, akkor az ő díjaihoz nem nyúltak, hiszen az általunk hirdetetthez képest nem járt rosszul (sőt).
Jövő félévtől minden olyan helyzetben, mikor nincs megszerzett jegy a Neptunban, fizetni kell majd, ezért különösen figyeljetek arra, hogy az elégtelenek is legyenek beírva, az legalább ingyen van. Ami most látható a Neptunban, az már jó, így befizethető/befizetendő.
Bármilyen kérdést szívesen várunk az ehk@sc.bme.hu címre.

KHT

Nincsenek megjegyzések: